Cégeknek

Egyetemista koruktól kezdve folyamatosan

végigkísérjük a mérnökök karrierjét.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A Schönherz Bázis céljai

Célunk a Schönherz Bázisnál, hogy összekötő kapocsként, egyfajta mérnökbázisként tekintsen ránk mindenki, aki informatikai, vagy mérnöki munkával szeretne foglalkozni, vagy ilyen szakembert szeretne felvenni. Számunkra egyformán fontos, hogy minden hozzánk forduló informatikusnak és villamosmérnöknek megtaláljuk a számára ideális munkahelyet, továbbá hogy a Megrendelőinknek megfelelő tudású, motivált jelölteket tudjunk bemutatni. Csak ezzel a felfogással érhető el, hogy mind a munkavállalói mind a munkaadói oldal elégedett legyen.

Hogyan képzeljük el e két feladat megvalósítását:
 • Kiemelt figyelmet fordítunk a Schönherzzel - jellemzően még hallgatóként - kapcsolatba került fiatal szakemberek karrierjének nyomon követésére, egyetemi illetve főiskolai tanulmányuk befejeztével is. Nekik a diploma megszerzésekor már általában van releváns munkatapasztalatuk, ami minden esetben előnyt biztosít számukra más hasonló korú jelöltekkel szemben. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a megfelelő oktatási intézmények hallgatói ismerjenek minket, akkor is, ha a tanulmányaik alatt nem vállaltak munkát nálunk. A diplomájuk megszerzése után, nekik is hatékonyan tudunk segíteni a karrierjük beindításában.
 • Számunka nem elég a fiatal mérnökökkel kapcsolatba kerülni. A kölcsönös bizalomra építve, hosszútávon követjük a karrierjüket. Ha szakmai pályafutásuk alatt válaszút elé kerülnek, akkor hasznos tanácsokkal, a munkaerőpiaci trendek ismeretével és nem utolsó sorban megfelelő munkalehetőségek kínálásával tudjuk segíteni őket életük ezen szakaszaiban

Mérnököt a mérnöktől

A Schönherznél több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk szakmai munkák közvetítésében informatikusok és villamosmérnökök számára. Az utóbbi 1-2 évet leszámítva a Schönherz csak aktív nappali tagozatos hallgatók számára kínált álláslehetőségeket. Sokan így találták meg első, hosszú távú munkahelyüket. Az első diákok közül többen, akik a Schönherz segítségével helyezkedtek el, ma már cégek vezetői, így sokszor Megbízóink lettek.
2012 óta foglalkozunk diplomás, főállásban dolgozó (pályakezdő és tapasztalt) mérnökök, informatikusok közvetítésével. 2013. októbere óta tevékenységünket önálló cégbe szervezve, a Schönherz Bázis Közvetítő Iroda Kft keretei között folytatjuk.
Szorosan kötődünk a BME Schönherz Zoltán Kollégiumához, annak szakmai közéletéhez és a hozzá kapcsolódó szervezetekhez, vállalkozásokhoz. A Kollégium nemcsak egy egyszerű lakóközösség, az onnan kikerült emberek sok szakmai és emberi szálon kötődnek egymáshoz. Gyakran járnak vissza évfolyam találkozókra, Alumni rendezvényekre, ahol tovább élnek a barátságok, ismeretségek. A baráti társaságok sokszor együtt dolgoznak, együtt alapítanak vállalkozást. A Schönherz a BME részeként az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő informatikus, villamosmérnök képzését tudhatja maga mögött, amit sokszor kiegészítenek a kollégium falain belüli tanfolyamokkal, szakkollégiumi tevékenységgel. A műegyetemi kötődésen túl közvetlen kapcsolatunk van minden olyan budapesti felsőoktatási intézmény megfelelő karaival, ahol informatikus illetve mérnök képzés folyik.
Ez az egyedülálló helyzet lehetővé teszi számunkra, hogy a közvetítői piac többi szereplőjéhez képest sokkal gyorsabb, és közvetlenebb csatornákon, alternatív útvonalakon érjük el a végzős, frissdiplomás szakembereket, valamint a tapasztalt, korábban ezeken egyetemeken végzett informatikus és mérnök munkavállalókat. Az informatikusok és mérnökök közül sokan egyáltalán nem látogatják a nagy álláskereső portálokat (profession.hu, cvonline.hu, jobline.hu, monster.hu stb.), nem böngésznek online álláshirdetéseket, és nem járnak el állásbörzékre sem.
Személyes ismeretségeken, közvetlen megkereséseken, baráti, és egyetemi kapcsolatokon keresztül elegendő állásajánlatot kapnak ahhoz, hogy könnyedén váltsanak, helyezkedjenek el egy új munkahelyen. Ez komoly feladat elé álltja az informatikai és mérnöki területen működő vállalkozásokat, különösen a toborzással, kiválasztással foglalkozó munkatársakat.
A Schönherz Bázisnál a szakmai és emberi kapcsolatrendszerünknek köszönhetően mégis hatékonyan tudjuk megszólítani és elérni ezt a célcsoportot. Segíteni tudunk az informatikai és mérnöki szektor munkaadóinak - szakmai vezetőknek és HR szakembereknek - a megfelelő jelöltek felkutatásában.

Szolgáltatásunk bemutatása

A Schönherz Bázisnál az általunk nyújtott szolgáltatásokat az egyedülálló informatikai és mérnöki kapcsolatrendszerünkre építjük. A legtöbb szakember, aki hallgatóként korábban a Schönherz Iskolaszövetkezeten keresztül szakmai diákmunkát végzett, diplomásként is bizalommal fordul hozzánk, karrierútja során többször tőlünk kér segítséget. Bátran építhetünk az ő megelégedésünkre, a sikeres kiközvetítés után gyakran ajánlanak minket barátaiknak, ismerőseiknek.
Mindenkinél közvetlenebb kapcsolattal rendelkezünk az olyan budapesti felsőoktatási intézményekkel, karokkal, ahol informatikai vagy villamosmérnöki szakok találhatók képzés folyik.

 • BME – Villamosmérnöki és Informatikai Kar
 • ELTE – Informatikai Kar
 • Gábor Dénes Főiskola
 • Óbudai Egyetem – Neumann János Informatikai Kar
 • Óbudai Egyetem – Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar
 • PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kar

Vidéki egyetemi, főiskolai kapcsolatok:
 • Debreceni Egyetem Informatikai Kar
 • Miskolci Egyetem
 • Eszterházy Károly Főiskola

Munkaerő-közvetítési szolgáltatásunk klasszikus sikerdíj alapú; így Ön csak akkor fizet, ha szakmailag és emberileg megfelelő jelöltet kap a keresett pozícióra. Az online álláshirdetésekhez képest nálunk mindenképpen megtérülnek a leendő munkatárs megtalálására fordított kiadásai. A közvetített munkavállalókra több hónapos garanciát vállalunk, így csökkentve az Ön munkaerő felvétellel, és megtartással kapcsolatos kockázatait.
Szoftverfejlesztői területen minden főbb programnyelvre (így például Java, PHP, C#, C++) specializált szakmai tesztekkel rendelkezünk, amelyek kitöltetése megbízható előszűrést jelent az Ön számára. A tesztelési módszertanunk hosszú ideje bevált, már sok partnerünk kiválasztási folyamatában bizonyított.
A rajtunk keresztül érkező jelöltekről Ön részletes szakmai profilt kap kézhez, így rengeteg értékes időt spórolhat meg magának a kiválasztás során. Az adott pozícióra küldött 3-4 általunk kiválasztott, előszűrésen megfelelt jelölt közül könnyen és gyorsan kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb szakembert. Egy keresést igény szerint, általában 8 hétre vállalunk, ez idő alatt megtaláljuk a megfelelő szakembert, akivel cége szerződni tud. Legyen Ön is elégedett Megbízóink között, vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje az Ön cégére szabott egyedi ajánlatunkat.

Erősségeink, amitől különleges a szolgáltatásunk a közvetítői piacon

 • informatikai és villamosmérnöki szakmára specializált szolgáltatás
 • átfogó ismeretekkel rendelkezünk az IT szektorról
 • tapasztalt tanácsadóink hosszú évek óta műszaki pozíciókkal foglalkoznak
 • alternatív csatornák az informatikus és villamosmérnök szubkultúrákban
 • munkahelyváltás iránt érdeklődők megkeresése vonzó állásajánlatokkal
 • folyamatos kapcsolatápolás a szoftverfejlesztőkkel, villamosmérnökökkel és további IT munkakörökben dolgozó szakemberekkel
 • Schönherz Bázis Karrierkövető Rendszer = szakemberek személyes csatornákon való elérése
 • közvetlen kapcsolat több, mint 1000 informatikussal és mérnökkel (közülük legtöbben szoftverfejlesztéssel foglalkoznak, pl.: Java fejlesztők, PHP fejlesztők, C#/.NET fejlesztők, ASP.NET fejlesztők; C++ fejlesztők)
 • kiemelt hangsúly a pályakezdőkön, frissdiplomásokon karrier tanácsadással egybekötveTovábbi részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje cégére szabott árajánlatunkat