Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Apple Glass: több részlet is kiszivárgott a régóta szóbeszéd tárgyát képező kiterjesztett valóságot (AR) használó szemüvegekről.
Apple Glass: több részlet is kiszivárgott a régóta szóbeszéd tárgyát képező kiterjesztett valóságot (AR) használó szemüvegekről.

A szemüvegek ára feltehetőleg 499 dollárról indul, és vényköteles szemészeti lencsékkel működik majd.


Már pár éve felröppentek hírek, hogy az Apple okos szemüvegek kifejlesztésén dolgozik. Nemrégiben, a Front Page Tech vendége, Jon Prosser megosztott pár információt a feltételezésekre reagálva.


Prosser, aki látta a prototípusról készített videót, elmondta, hogy az Apple Glass összeköttetésben áll majd viselőjének iPhone-jával, kontrolálni pedig magán a szemüvegen, illetve a lencséken végzett kézmozdulatokkal lehet. Mindkét lencsében kijelzőket, a keretbe pedig LIDAR szenzorokat építenek be. A tervek szerint az Apple Glass nagyban hasonlítani fog egy tipikus szemüveghez és valószínűleg nem lesz rajta kamera.A várható kiindulási ár 499 dollár, erre jön még a szemészeti lencsék költsége. Prosser elmondta, hogy az Apple eredetileg az új iPhone-nal együtt, meglepetésként akarta bemutatni az okos szemüveget, de ez várhatólag 2021-re tolódik a koronavírus járvány miatt.

Apple CEO, Tim Cook utalt arra, hogy a kiterjesztett valóság technológiájának fejlesztése a cég jövőjében legalább olyan hangsúlyos lesz, mint az iPhone. A hónap elején az Apple megvette a VR streamelő NextVR céget, aminek fő profilja, hogy az NBA-val és Wimbledon-nal fennálló partnersége alapján, élőben közvetít sporteseményeket a felhasználók headsetjeire.


2018-ban egy forrás azt nyilatkozta a CNET-nek, hogy az Apple VR és AR vezeték nélküli headsetek kifejlesztésén is dolgozik, amiket, az akkori állítások szerint, idén kellett volna forgalomba hozniuk. Azonban, a koronavírus válság miatt problémák merültek fel az ellátási láncban és jelentősen lassult a gyártás, ami több tech óriást, így az Apple-t, illetve a Samsungot is nagyban visszavetette.


(Forrás)


***

Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


2020.07.24.