Főoldal

"Mérnököt a mérnöktől"

A Schönherz Bázis összeköti az állást kereső és állást kínáló mérnököket.

CV küldés

Küldj önéletrajzot! Gyorsan, egyszerűen.
Megjegyzésbe írd be a pozíció nevét.
CV küldés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek

Mark Zuckerberg aggodalma: terjed az országok között a kínai internet-modell
Mark Zuckerberg aggodalma: terjed az országok között a kínai internet-modell

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója „aggódik”, hogy az országok látszólag próbálkoznak átvenni Kína internetkorlátozási megközelítését, ami „figyelmen kívül hagyja” az emberi jogokat.


Thierry Breton Európai Uniós tisztviselővel folytatott, a COVID veszélyeit taglaló egyórás beszélgetés során Zuckerberg azt mondta, hogy a nyugatnak szembe kellene mennie Kínával az internet demokratikus megközelítésével.


„Ami most igazán aggaszt, hogy két teljesen különböző modell kezd kialakulni, két nagyon különböző értékrend által alátámasztva… Nyersen fogalmazva, úgy gondolom, hogy egy modell kezd kialakulni az olyan országokban, mint Kína, melyeknek általában teljesen más az értékrendje, mint a nyugati országoknak, melyek demokratikusabbak,” nyilatkozta egy egyórás online eseményen, melyet a CERRE (Centre of Regulation in Europe) szervezett.

„Rengeteg ország néz most Kínára, és mondja, hogy az ő modelljük több irányítást ad a kormány kezébe bizonyos dolgok felett. Így vonzó lehet mindenkit az adatok lokalizálására kényszeríteni, és tulajdonképpen nem kell tiszteletben tartani az emberi jogokat a társadalom vezetése során. Szerintem ez nagyon veszélyes, és aggódom, hogy ez átterjed más országokra is,” mondta.Zuckerberg szerint a legjobb „ellenszer” erre, ha létrehozunk egy keretrendszert a nyugati, demokratikus országokban, mely utána „szabvánnyá válhatna az egész világon”.


Kína konzisztensen nagyon hátul végez az „internetes szabadság” felméréseiben. A Freedom House, egy amerikai civil szervezet a legkevésbé szabad országnak nyilvánította egy 65 országból álló listán. A jelentés szerint Kína „élen jár abban, hogy a közösségi médiát választások manipulálására és állampolgárok ellenőrzésére használja”.


Épp egy kérdést válaszolt meg arról, hogy az országok „szabályozzák” a tartalmakat, amikor mondta, hogy a kormányoknak és a technológiai cégeknek szorosabban kellene együttműködniük. De figyelmeztetett is, hogy az országok nagyon eltérően reagálnak az online tartalmakra.

„Jelenleg nehéz egyensúlyozni az olyan dolgokat, mint a szabad véleménynyilvánítás, biztonság, adatvédelem és verseny. A kérdés nem is a korlátozás, hanem hogy kinek a keretrendszere fog nyerni a világ körül” nyilatkozta.


(Forrás)

***


Ha Te is kreatív, kihívásokkal teli mérnök állást keresel minőségi munkáltatónál, jó helyen jársz, mert a Schönherz Bázis épp azért jött létre, hogy Neked segítsen.
Gyere, nézz szét aktuális állásaink között!


2020.07.17.